Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Godziny posiłków w budynku przedszkola

  • I śniadanie 830
  • II śniadanie 1100
  • Obiad 1300

Poniedziałek 15 września 2025 r.

  • I śniadanie
    Bułka poznańska(35g) z masłem(5),  jajko gotowane (½ szt), sos majonezowo- jogurtowy,herbata(200ml), jabłko(1/2szt.)
  • II śniadanie
    Chleb kanapkowy / razowy (35g) z masłem(5g), szynka wędzona (1,5g), pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony(50g), herbata(200ml), gruszka (1/2szt.)
  • Obiad
    Rosół z makaronem i natką (250ml), ziemniaki z koperkiem (150g), potrawka z kurczaka (60g), surówka z ogórka kiszonego, marchewki, cebulki i jabłka (100g),kompot (200ml)

     

     


Wtorek 16 września 2025 r.

  • I śniadanie

    Zacierka na mleku ( 250ml),bułka kajzerka (35g) z masłem (5g), serek topiony (2g), ketchup (5g), herbata  (200ml)

  • II śniadanie

    Pieczywo mieszane ( 35g), parówka na gorąco ( 1 szt),ketchup, mix warzyw   ( 150 g),herbata z cytryną, ( 200ml),śliwka ( 1szt).

  • Obiad

    Kapuśniak z kiszonej kapusty (250ml),makaron ( 150g), biały ser (60g),  jogurt owocowy ( 1 szt), kompot(200ml)

Środa 17 września 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka wrocławska(35g) z masłem(5g), pasta kiełbasiano- jajeczna (50g), kakao/ herbata(200ml), jabłko.

  • II śniadanie

    Chleb kanapkowy / razowy(35g) z masłem(5g),pasztet z pieca(1,5g),  ogórek kiszony, (50g), arbuz (200g.), herbata(200ml)

  • Obiad
    Zupa jarzynowa, ziemniaki(150g), filet z kurczaka (60g), ziemniaki,  mizeria (150g) kompot(200ml)

Czwartek 18 września 2025 r.

  • I śniadanie

    Płatki kukurydziane na mleku, (250ml),bułka wrocławska(35g) z masłem(5g), powidła śliwkowe ( 5g) herbata / kawa inka(200ml)

  • II śniadanie

    Chleb kanapkowy / razowy(35g.) z masłem (5g.), sałatka  jarzynowa (150g.), herbata (200ml.), banan (1/2szt.)

  • Obiad

    Zupa fasolowa z wędzonką (250ml),  pierogi z mięsem (200g),surówka z marchewka z jabłkiem ( 150g),  kompot (200ml)


Piątek 19 września 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka wrocławska (35g) z masłem (5g), serek Milandia (10g), ogórek zielony, rzodkiewka(30g) herbata / kakao(200ml)

  • II śniadanie 

    Kisiel (200ml), jabłko, ciasto( 35g), brzoskwinia ( 1/2szt),  herbata(200ml)

  • Obiad

    Biały barszcz z ziemniakami (250ml), pulpety(60g),  w sosie koperkowym, Kasza gryczana ( 150g), marchewka z groszkiem ( 150g), kompot (200ml)


Między posiłkami podawana jest woda niegazowana.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.


Lista alergenów

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. Substancje zawierające alergeny:

  1. zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne,
  2. skorupiaki i produkty pochodne,
  3. jajka i produkty pochodne,
  4. ryby i produkty pochodne,
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. soja i produkty pochodne,
  7. mleko i produkty pochodne,
  8. orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne,
  9. seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. gorczyca i produkty pochodne,
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. łubin i produkty pochodne,
  14. mięczaki i produkty pochodne.