Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Godziny posiłków w budynku przedszkola

  • I śniadanie 830
  • II śniadanie 1100
  • Obiad 1300

Poniedziałek 6 października 2025 r.

  • I śniadanie
    Kasza manna na mleku 200ml, bułka wrocławska 35g z masłem 5g, miód 10g, herbata 200ml
  • II śniadanie

    Chleb kanapkowy / razowy 35g z masłem 5g, szynka natura 1,5g, mix warzyw 150g : pomidor, sałata, ogórek zielony, herbata 200ml, gruszka ½ szt.

  • Obiad

    Zupa rosół z makaronem i natką 250 ml, potrawka z kurczaka z warzywami 80g, ziemniaki 150g, ogórek kiszony słupki 15g, kompot 200ml

     


Wtorek 7 października 2025 r.

  • I śniadanie

    Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, bułka wrocławska 35g, z masłem 5g, herbata / Kakao 200ml

  • II śniadanie

    Chleb kanapkowy / razowy 35g, z masłem 5g, pasztet pieczony 15g, mix warzyw 150g : sałata, ogórek kiszony, papryka, herbata 200ml, pomarańcza ¼ szt.

  • Obiad

    Zupa ogórkowa z ziemniakami 250ml, gulasz wieprzowy 60g, kasza gryczana 150g, surówka z kapusty pekińskiej 100g, kompot 200ml


Środa 8 października 2025 r.

  • I śniadanie

    Płatki czekoladowe na mleku 200ml, chałka 35g z masłem 5g, powidła śliwkowe 10g, Herbata 200ml, marchewka

  • II śniadanie

    Chleb kanapkowy / razowy 35g z masłem 5g, parówka nowojorska na ciepło 1 szt. ketchup 5g, papryka i ogórek zielony 50g, herbata 200ml, banan 1/2szt.

  • Obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem 250ml, ziemniaki 150g, kotlet pieczony z cebulką  60g, marchewka z groszkiem 100g, kompot 200ml

Czwartek 9 października 2025 r.

  • I śniadanie

    Pasta serowo – jajeczna ze szczypiorkiem 30g, bułka wrocławska 35g z masłem 5g, rzodkiewka i ogórek zielony 50g, herbata 200ml

  • II śniadanie

    Chleb kanapkowy / razowy 35g z masłem 5g, szynka książęca 1,5g, pomidor ze szczypiorkiem 100g, śliwka 1 szt. herbata owocowa 200ml

  • Obiad

    Zupa grochowa na wędzonce 250ml, pierogi z białym serem i polewą jogurtową, marchewka słupki 20g, kompot 200ml, soczek owocowy 1 szt.


Piątek 10 października 2025 r.

  • I śniadanie

    Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem 30g, bułka kajzerka 35g z masłem 5g, Herbata / Kawa inka 200ml

  • II śniadanie
    Chleb kanapkowy / razowy 35g z masłem 5g, pasta z tuńczyka z warzywami 40g, herbata 200ml, banan 1/2szt.
  • Obiad

    Zalewajka na maślance z ziemniakami 300ml, biała pieczona kiełbasa,60g. Ziemniaki 150g, sałatka z ogórka kiszonego 150g,kompot 200ml, jogurt owocowy 1 szt.


Między posiłkami podawana jest woda niegazowana.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.


Lista alergenów

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. Substancje zawierające alergeny:

  1. zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne,
  2. skorupiaki i produkty pochodne,
  3. jajka i produkty pochodne,
  4. ryby i produkty pochodne,
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. soja i produkty pochodne,
  7. mleko i produkty pochodne,
  8. orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne,
  9. seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. gorczyca i produkty pochodne,
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. łubin i produkty pochodne,
  14. mięczaki i produkty pochodne.