Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Godziny posiłków w budynku przedszkola

  • I śniadanie 830
  • II śniadanie 1100
  • Obiad 1300

Poniedziałek 24 marca 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka kajzerka (35g) z masłem (5g), szynka (0,15g), mix warzyw (150g), herbata (200ml)/kakao (200ml), jabłko (50g).

  • II śniadanie

    Budyń, babka cytrynowa (0,35g), talerz owoców: pomarańcza (0,25g), gruszka (0,15g), ananas (0,10g), herbata (200ml).

  • Obiad

    Zupa krupnik jęczmienny na rosole (250 ml), makaron z białym serem (200g), kompot (200ml), jogurt owocowy (1 szt.).

     


Wtorek 25 marca 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka wrocławska (0,35g) z masłem (5g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (0,35g), herbata/kakao (200ml), jabłko (½ szt.).

  • II śniadanie

    Stół Szwedzki: Pasztet wieprzowy (0,15g), szynka (0,15g), ser żółty (0,20g), łosoś (0,10g), jajko (½ szt.), pomidorki koktajlowe (0,5g), mix warzyw (145g), chleb razowy/kanapkowy (0,35 g) z masłem (5g), herbata miętowa z cytryną (200ml), banan (½ szt.).

  • Obiad

    Zupa ogórkowa z ziemniakami (250ml), ryż (150g), klopsiki w sosie pomidorowym (0,60 g), surówka z selera, marchewki i jabłka (150g), kompot (200ml).


Środa 26 marca 2025 r.

  • I śniadanie

    Płatki kukurydziane na mleku (250ml), bułka wrocławska (35g) z masłem (5g), serek homogenizowany (10g), herbata (200ml), marchewka (0,20g).

  • II śniadanie
    Chleb mazowiecki/razowy (0,35g) z masłem (5g), szynka olchą wędzona (0,15g), pomidor ze szczypiorkiem (150g), mandarynka (0,5szt), herbata (200ml).
  • Obiad
    Zupa porowa z zacierką (250ml), ziemniaki (150g), paluszki rybne (0,80g), surówka z kiszonej kapusty (150g), kompot (200ml),

Czwartek 27 marca 2025 r.

  • I śniadanie

    Płatki ryżowe na mleku (250ml), bułka kajzerka (0,35g) z masłem (5g), dżem (5g), herbata (200ml), marchewka (0,20g).

  • II śniadanie

    Chleb kanapkowy/kukurydziany (0,35g) z masłem (5g), pasta serowo–jajeczna (0,20g), mix warzyw (150g), herbata (200ml).

  • Obiad

    Zupa barszcz czerwony z makaronem (250ml), ziemniaki (150g), kotlet mielony (0,60g), surówka z białej kapusty (150g), kompot (200ml).


Piątek 28 marca 2025 r.

  • I śniadanie

    Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (0,25g), bułka wrocławska (0,35g) z masłem (5g), herbata/kakao (200ml).

  • II śniadanie 

    Chleb kanapkowy/tygrysi (0,35g) z masłem (5g), sałatka makaronowa z warzywami i tuńczykiem (150g), herbata z cytryną (200ml), pomarańcza (50g).

  • Obiad

    Zupa szpinakowa z ziemniakami (250ml), polędwiczki wieprzowe (0,60g), kasza gryczana (150g), buraczek zasmażany (150g), kompot (200ml).


Między posiłkami podawana jest woda niegazowana.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.


Lista alergenów

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. Substancje zawierające alergeny:

  1. zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne,
  2. skorupiaki i produkty pochodne,
  3. jajka i produkty pochodne,
  4. ryby i produkty pochodne,
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. soja i produkty pochodne,
  7. mleko i produkty pochodne,
  8. orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne,
  9. seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. gorczyca i produkty pochodne,
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. łubin i produkty pochodne,
  14. mięczaki i produkty pochodne.