Jadłospis
Godziny posiłków w budynku przedszkola
- I śniadanie 830
 - II śniadanie 1100
 - Obiad 1300
 
Poniedziałek 3 listopada 2025 r.
- I śniadanie
Pasta z jajka i kiełbasy 20g, bułka wrocławska 35g z masłem 5g, rzodkiewka i szczypiorek 50g, herbata / kawa inka 200ml - II śniadanie
Chleb kanapkowy / razowy 35g z masłem 5g, schab natura 1,5g, mix warzyw 150g: pomidor, sałata, ogórek kiszony, herbata owocowa 200ml, banan 1/2szt.
 - Obiad
Zupa dyniowa z zacierką 250ml, ziemniaki 150g, klopsiki wieprzowe 60g, bukiet warzyw gotowanych 100g, kompot 200ml
 
Wtorek 4 listopadaa 2025 r.
- I śniadanie
Płatki owsiane na mleku 250ml, bułka wrocławska 35g z masłem 5g, powidła 10g, marchewka 10g, herbata 200ml
 - II śniadanie
Chleb kanapkowy/ razowy35g z masłem5g, sałata10g, szynka15g, pomidor 20g, ogórek kiszony 20g, herbata 200ml, mandarynka 1/2szt.
 - Obiad
Zupa rosół z makaronem, marchewką i natką 250ml, ziemniaki 150g, udko pieczone 80g, mizeria 100g, kompot 200ml
 
Środa 5 listopada 2025 r.
- I śniadanie
Bułka wrocławska 35g z masłem 5g, ser żółty 2g, ketchup 5g, herbata / kakao 200ml
 - II śniadanie
Chleb mazowiecki / razowy 35g z masłem 5g, szynka olchą wędzona1,5g,sałatka jarzynowa(100g), banan1/2szt., herbata 200ml
 - Obiad
Zupa barszcz czerwony zabielany 250ml, gulasz drobiowy 70g, makaron rurki 100g, sałatka z ogórka kiszonego 100g, kompot 200ml 
Czwartek 6 listopada 2025 r.
- I śniadanie
Kaszka kukurydziana na mleku 250ml, bułka poznańska 35g z masłem 5g, serek homogenizowany 10g, herbata 200ml
 - II śniadanie
Chleb kanapkowy / razowy 35g z masłem 5g, szynka książęca 1,5g, pomidor ze szczypiorkiem 100g, gruszka 1/2szt., herbata owocowa 200ml
 - Obiad
Zupa ryżanka 250ml, ziemniaki 150g, paluszki rybne 80g, surówka z kiszonej kapusty 100g, kompot 200ml
 
Piątek 7 listopada 2025 r.
- I śniadanie
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g, bułka wrocławska 35g, z masłem 5g, herbata / kakao 200ml
 - II śniadanie
Chleb kanapkowy / razowy 35g z masłem 5g, parówka wiedeńska 1szt., ogórek kiszony i papryka 50g, ketchup 10g, herbata 200ml, jabłko 1/2szt. - Obiad
Kapuśniak z białej kapusty w pomidorach 250ml, makaron z musem jogurtowo – truskawkowym 200g, kompot 200ml, ciasteczka zbożowe 1 szt.
 
Między posiłkami podawana jest woda niegazowana.
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.
Lista alergenów
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. Substancje zawierające alergeny:
- zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne,
 - skorupiaki i produkty pochodne,
 - jajka i produkty pochodne,
 - ryby i produkty pochodne,
 - orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
 - soja i produkty pochodne,
 - mleko i produkty pochodne,
 - orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne,
 - seler zwyczajny i produkty pochodne,
 - gorczyca i produkty pochodne,
 - nasiona sezamu i produkty pochodne,
 - dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
 - łubin i produkty pochodne,
 - mięczaki i produkty pochodne.
 
