Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Godziny posiłków w budynku przedszkola

  • I śniadanie 830
  • II śniadanie 1100
  • Obiad 1300

Poniedziałek 16 czerwca 2025 r.

  • I śniadanie

    Płatki ryżowe na mleku (250ml), bułka wrocławska (35g) z masłem (5g), powidła (10g), herbata (200ml), marchewka (15g).

  • II śniadanie

    Chleb mazowiecki / razowy (35g) z masłem (5g), szynka olchą wędzona (1,5g), pomidor ze szczypiorkiem (50g), owoce, herbata (200ml).

  • Obiad

    Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami (250ml), kotlet drobiowy (60g), surówka z czerwonej kapusty (100g), ryż (150g), kompot (200ml).

     


Wtorek 17 czerwca 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka wrocławska (35g) z masłem (5g), ser żółty (2g), ketchup (10g), herbata / kakao (200ml), jabłko (1/4szt).

  • II śniadanie

    Chleb kanapkowy (35g) z masłem (5g), szynka wędzona (1,5g), mix warzyw: sałata, rzodkiewka, pomidor (100g), herbata z cytryną (200ml).

  • Obiad

    Zupa ryżanka (250ml), ziemniaki (150g), paluszki rybne (80g), surówka z kiszonej kapusty (100g), kompot (200ml).

Środa 18 czerwca 2025 r.

  • I śniadanie

    Płatki kukurydziane na mleku (250ml), buka kajzerka (35g) z masłem (5g), serek topiony (10g), rzodkiewka, ogórek zielony (100g), herbata z żurawiną (200ml), marchewka (10g).

  • II śniadanie

    Chleb kanapkowy / razowy (35g) z masłem (5g), sałatka z selera konserwowego, ananasa, kukurydzy i fileta drobiowego (150g), herbata (200ml), owoce.

  • Obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem (250ml), ziemniaki (150g), polędwiczki wieprzowe w sosie (60g), surówka z kapusty pekińskiej (100g), kompot (200ml).

Czwartek 19 czerwca 2025 r.

  • I śniadanie

     

  • II śniadanie

     

  • Obiad

     


Piątek 20 czerwca 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka kajzerka (35g) z masłem (5g), twarożek ze szczypiorkiem (30g), herbata / kakao (200ml).

  • II śniadanie 

    Chleb kanapkowy / żytni (35g) z masłem,  polędwica (0,15g), herbata miętowa (200ml), owoce.

  • Obiad

    Zupa jarzynowa (250ml), młode ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone (1 szt.), surówka z marchewki i jabłka (150g), kompot (200ml).


Między posiłkami podawana jest woda niegazowana.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.


Lista alergenów

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. Substancje zawierające alergeny:

  1. zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne,
  2. skorupiaki i produkty pochodne,
  3. jajka i produkty pochodne,
  4. ryby i produkty pochodne,
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. soja i produkty pochodne,
  7. mleko i produkty pochodne,
  8. orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne,
  9. seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. gorczyca i produkty pochodne,
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. łubin i produkty pochodne,
  14. mięczaki i produkty pochodne.