Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Godziny posiłków w budynku przedszkola

  • I śniadanie 830
  • II śniadanie 1100
  • Obiad 1300

Poniedziałek 18 listopada 2024 r.

  • I śniadanie
    Płatki owsiane na mleku, buła wrocławska z masłem, serek „ Koluś”, ogórek zielony, szczypior, jabłko.
  • II śniadanie
    Chleb kanapkowy/ chleb razowy z masłem, szynka wędzona, sałata, pomidor, papryka, herbata, śliwka. herbata, banan.
  • Obiad

    Zupa ziemniaczana z natka, spaghetti bolognese, kompot, jogurt owocowy.

     


Wtorek 19 listopada 2024 r.

  • I śniadanie
    Chleb razowy/chleb kanapkowy z masłem, szynka, pomidor, ogórek zielony, herbata/ kakao, jabłko.
  • II śniadanie
    Mini pączki, koktajl ananasowo - bananowy (wyrób własny).
  • Obiad
    Kapuśniak z białej kapusty, ziemniaki, kotlet drobiowy, mizeria, kompot.
     

Środa 20 listopada 2024 r.

  • I śniadanie
    Bułka wrocławska z masłem, pasta serowo - jajeczna, rzodkiewka, ogórek zielony, kakao / herbata, jabłko.
  • II śniadanie
    Chleb kanapkowy z masłem, schab wiśniowy, bukiet warzyw: pomidor ze szczypiorkiem, sałata, ogórek zielony, herbata z cytryną, winogron.
  • Obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem, ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

Czwartek 21 listopada 2024 r.

  • I śniadanie
    Bułka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa mleczna/ herbata z cytryną.
  • II śniadanie
    Chleb kanapkowy/ chleb razowy z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, papryka, herbata, banan.
  • Obiad
    Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, makaron świderki z farszem wołowym, sałatka z ogórka kiszonego, kompot.
     

Piątek 22 listopada 2024 r.

  • I śniadanie
    Bułka wieloziarnista z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao/ herbata z cytryną.
  • II śniadanie 
    Babka cytrynowa, kisiel z tartym jabłkiem, lemoniada z miętą, suszone owoce: morela i żurawina.
  • Obiad
    Krupnik na rosole z natką pietruszki, gulasz wieprzowy, makaron rurki, brokuł z prażonym migdałem, kompot.

Między posiłkami podawana jest woda niegazowana.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.


Lista alergenów

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. Substancje zawierające alergeny:

  1. zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne,
  2. skorupiaki i produkty pochodne,
  3. jajka i produkty pochodne,
  4. ryby i produkty pochodne,
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. soja i produkty pochodne,
  7. mleko i produkty pochodne,
  8. orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne,
  9. seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. gorczyca i produkty pochodne,
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. łubin i produkty pochodne,
  14. mięczaki i produkty pochodne.