Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Godziny posiłków w budynku przedszkola

  • I śniadanie 830
  • II śniadanie 1100
  • Obiad 1300

Poniedziałek 20 stycznia 2025 r.

  • I śniadanie

    Kaszka kukurydziana na mleku (200ml), bułka wrocławska  (35g), z masłem (6g), serek koluś (10g), herbata (150ml), marchewka (1szt.).

  • II śniadanie

    Pieczywo mieszane (35g) z masłem (6g), szynka gotowana (20g), ogórek zielony (35g), pomidor (35g), herbata (200ml), mandarynka (1szt.).

  • Obiad

    Zupa szczawiowa z ryżem (250-300ml), jajko (0,5szt) kotlet drobiowy (60 g), sałata lodowa z sosem czosnkowym (150g), kompot (200ml).

     


Wtorek 21 stycznia 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka kajzerka (35g) z masłem (6g), twarożek (50g) z rzodkiewką (1szt), herbata (100ml).

  • II śniadanie

    Pieczywo mieszane (35g), masło (6g), polędwica (2g), sałatka jarzynowa (150g), herbata z cytryną (150ml), pomarańcza (1szt).

  • Obiad

    Zupa z soczewicy (250ml), pieczone udko (60g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty pekińskiej (150g), kompot (200ml).


Środa 22 stycznia 2025 r.

  • I śniadanie

    Płatki ryżowe na mleku (200ml), bułka wrocławska (35g) z masłem (6g), dżem truskawkowy (150g), herbata (200ml).

  • II śniadanie
    Pieczywo mieszane (35g), z masłem (6g), szynka olchą wędzona (6g), pomidor ze szczypiorkiem (150g), herbata z cytryną (150ml), winogrono (150g).
  • Obiad
    Barszcz czerwony z makaronem (250ml), filet z morszczuka (80g),  surówka z kapusty kiszonej i jabłka (150g), kompot (200 ml).

Czwartek 23 stycznia 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka kajzerka (35g) z masłem (6g), jajko gotowane (1 szt.) sos majonezowo-jogurtowy(30g), herbata (200ml), marchewka (1szt).

  • II śniadanie

    Chleb kanapkowy (35g) z masłem (6g), szynka konserwowa (20g), bukiet warzyw (150g), herbata z cytryną (200ml), mandarynka (1szt).

  • Obiad

    Kapuśniak ze słodkiej kapusty w pomidorach (250-300ml), gulasz wieprzowy (80g) w sosie, ziemniaki (150g), buraczek zasmażany (150g), kompot z owoców mieszanych (200ml).


Piątek 24 stycznia 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka kajzerka ( 35g) z masłem ( 6g), serek koluś ( 0,35g)  kawa mleczna ( 200ml), jabłko ( 1 szt).

  • II śniadanie 

    Pieczywo mieszane ( 50g) z masłem ( 6 g), pasta z ryby wędzonej ( 40g), ogórek kw.,( 20g), papryka ( 20g), herbata z cytryna (200ml), owoce (150 g).

  • Obiad

    Zupa kalafiorowa (250ml - 300ml), makaron (150g) z białym serem (80g), jogurt owocowy (1szt.), kompot (200ml).


Między posiłkami podawana jest woda niegazowana.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.


Lista alergenów

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. Substancje zawierające alergeny:

  1. zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne,
  2. skorupiaki i produkty pochodne,
  3. jajka i produkty pochodne,
  4. ryby i produkty pochodne,
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. soja i produkty pochodne,
  7. mleko i produkty pochodne,
  8. orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne,
  9. seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. gorczyca i produkty pochodne,
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. łubin i produkty pochodne,
  14. mięczaki i produkty pochodne.