Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Godziny posiłków w budynku przedszkola

  • I śniadanie 830
  • II śniadanie 1100
  • Obiad 1300

Poniedziałek 17 lutego 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka kajzerka (35g), z masłem (6g), szynka (0,15g), pomidor (0,20g), ogórek zielony (0,20g), herbata z cytryną (200ml), jabłko (1szt.).

  • II śniadanie

    Budyń śmietankowy (150ml), babka cytrynowa (0,35g), pomarańcza (½ szt.), gruszka (½ szt.), winogron (150 g), herbata z cytryną (200ml).

  • Obiad

    Zupa ogórkowa z ryżem (250-300ml), kotlet drobiowy (0,60g), ziemniaki (150g), mizeria (150g), kompot (200ml), batonik (1szt).

     


Wtorek 18 lutego 2025 r.

  • I śniadanie

    Ryż na mleku (250ml), bułka wrocławska (35g) z masłem (6g), dżem truskawkowy (0,30g), herbata (150ml), marchewka (1szt).

  • II śniadanie

    Pieczywo mieszane (35g), masło (6g), pasta z fasoli czerwonej, fileta wędzonego (150g), ogórek kwaszony (0,20g), cebulką (5g), herbata miętowa (150ml), banan (½ szt.).

  • Obiad

    Barszcz ukraiński (250ml- 300ml), polędwiczki wieprzowe (0,60g), kasza gryczana (0,50g), surówka wielowarzywna (150g), kompot (200ml), soczek (1 szt.).


Środa 19 lutego 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka poznańska (35g) z masłem (6g), ser żółty (0,15g), ketchup, kawa mleczna (200ml), herbata (150ml), jabłko (1 szt.).

  • II śniadanie
    Pieczywo mieszane (35g) z masłem (6g), schab z czarnuszką (0,2g), ogórek kiszony(0,20g), papryka (0,20g), pomidor (0,20g), herbata owocowa (150ml), pomarańcza (½ szt.).
  • Obiad
    Zupa jarzynowa (250-300ml), paluszki rybne (80g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kiszonej i jabłka (150g), kompot (200ml), chrupki kukurydziane (1szt.).

Czwartek 20 lutego 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka wrocławska (35g) z masłem (6g), jajecznica na masełku (0,35g), szczypior (5g), kakao (200ml), marchewka (1szt.).

  • II śniadanie

    Chleb mieszany (35g) z masłem (6g), szynka krakowska (0,15g), ogórek zielony (0,30g), pomidor (0,20g), sałata (5g), herbata owocowa (200ml), mandarynka (1 szt.).

  • Obiad

    Kapuśniak z ziemniakami (250ml - 300ml), makaron rurki (150g), gulasz z indyka (0,60g), surówka z kapusty pekińskiej (150g), kompot (200ml).


Piątek 21 lutego 2025 r.

  • I śniadanie

    Bułka wrocławska (35g) z masłem (6g), jajko gotowane (0,35g), sos majonezowo-jogurtowy (0,30g), kawa inka (200ml).

  • II śniadanie 

    Pieczywo mieszane (35g) z masłem (6 g), pasta z tuńczyka (0,30g), ogórek kiszony (0,20g), cebulką (5g), herbata z cytryna (200ml), gruszka ( ( 1/2szt).

  • Obiad

    Zupa grochowa (250-300ml), makaron z białym serem (200g), kompot (200ml), jogurt owocowy (1szt.).


Między posiłkami podawana jest woda niegazowana.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.


Lista alergenów

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. Substancje zawierające alergeny:

  1. zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne,
  2. skorupiaki i produkty pochodne,
  3. jajka i produkty pochodne,
  4. ryby i produkty pochodne,
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. soja i produkty pochodne,
  7. mleko i produkty pochodne,
  8. orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne,
  9. seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. gorczyca i produkty pochodne,
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. łubin i produkty pochodne,
  14. mięczaki i produkty pochodne.